top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Представяме Виктория Денчева


Нашата нова традиция, да представяме пред аудиторията на ARTCONTESTOR големия победител от приключил конкурс е отражение на разбирането ни, че всяка картина е ценна с историята която стои зад нея и автора й.


Какво ни сподели Виктория Христова Денчева, голям победител в конкурс "Полет"?


Казвам се Виктория Христова Денчева, родом съм от малкото и китно населено място - Попово, известно на много хора като Бялото градче. Завърших основното си образование там, а след това ме приеха в Първа езикова гимназия в гр. Варна /немски и английски език/. Сега съм в ХI клас, на 17 години. В края на всяка учебна седмица и през ваканциите се занимавам с рисуване в школа „Арт Попово“ в родния ми град. Моята най - голяма страст е изобразителното изкуство.


Школата посещавам от едва 4 - годишна възраст. Вече 14 години рисувам активно, експериментирам и непрекъснато търся своя собствен стил. Любимата ми техника е акварела. С него човек има възможност да „играе“ с цветовете и нюансите. Изобразителното изкуство ми дава възможност да обличам своите мисли и чувства в цвят, разтоварва ме от ежедневието. Оставам сама със себе си и приказната палитра, а белияг лист чака. Изпитвам удовлетворение, когато видя как сияе завършената рисунка. Явно и на други хора им допадат моите неща.


Няма да скрия радостта си, че за втори път ставам Големия победител в конкурс на АРТКОНТЕСТОР. Дано не прозвучи нескромно - печелила съм световни, международни и национални конкурси за рисунка, а като следствие от това бях определена за финалист във възрастова група 9 – 12 клас на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Определено ще продължа и за в бъдеще да се занимавам с рисуване.

И накрая бих казала на всички, които се колебаят дали да посегнат с четка към белия лист: Послушайте Ван Гог “Ако вътрешният глас ви говори, че не можете да рисувате – рисувайте колкото се може повече и тогава този глас ще заглъхне.”Comments


bottom of page