top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Представяме ви Явор Николов, 18г.


Продължаваме да представяме млади художници които са привлекли нашето внимание. България е много богата с вас!

Обичайте я, защото тя се нуждае от хора като вас!


Явор...

Откакто се помня рисувам и това занимание винаги ми е било страст, но в последните години започнах да се занимавам по-сериозно. Почитател съм на старите майстори като Караваджо и Рембранд, и на импресионисти като Моне, Търнър и Ван Гог. Намирам особено вдъхновение в човешките емоции, както и в природата, и музиката.


Искам картините ми да внушават чувства у зрителите и по този начин да ги подтиквам да мислят по-дълбоко над това, което виждат.


Старая се да създавам изкуство, отворено към интерпретация, за да може всеки да намира собствено значение в творбата. Това е и причината рядко да давам заглавия на картините си.

Изкуството за мен е начин да изразя чувствата и мислите си без думи. То дава глас на сърцето ми, колкото и сладникаво да звучи. Мечтата ми е моя картина да бъде изложена в галерия или на изложба.


Проявявам интерес и към графичния дизайн, като тази година направих дизайна на коледната картичка за благотворителната кампания "Подари Коледа" към Български Червен Кръст в град Бургас.

Изключително благодарен съм на близките хора в живота ми, които ме подкрепят постоянно и без които нямаше да съм стигнал до тук.

Ако се интересувате да видите още от моите творби, можете да ме намерите в инстаграм: @yavor_art

Comments


bottom of page