top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

АРТСТУДИО ШАРЕНИ ПРЪСТИ -гр.ТЪРГОВИЩЕ

Ръководител на ателие „Шарени пръсти ” – Магдалена Стоянова. Студиото за изкуство е създадено през октомври 2004 г. като изнесена форма на обучение в Детска градина ‘’Приказка’' , ’’ Веселушко ‘’, ’’Здравец ‘’, ‘’ Детска градина ‘’Славейче ‘’ и I Основно училище ‘’ ХР. БОТЕВ ‘’- гр. Търговище. От 2009 год. артстудио Шарени пръсти е част от допълнителните форми за обучение в О Н Читалище ‘’ Напредък ‘’-Търговище .

За годините на своето съществуване то се превърна в място за художествена изява , където се развива детското въображение, формират се естетически критерии и се създават приятелства. В арт школата се обучават деца на възраст от 3- 18 год.

Децата и тяхната ръководителка са носители на престижни награди – златни, сребърни и бронзови медали и плакети, специални и уникални призове, почетни знаци, дипломи и сертификати от международни конкурси за детска рисунка – Индия, Китай, Франция, , Македония, Полша, Чехия, Словения, Унгария, Русия, Украйна, Беларус, Турция, Аржентина, Литва , Латвия. Стотици са наградите от конкурси в България. Рисунките на децата от ателието са отпечатани в луксозни арт каталози и обикалят света.Ателие Шарени пръсти е носител и на международни награди – ‘’Златна палитра ‘’ и ‘’ златна четка ‘’ от Международен конкурс „Мал Битолски Монмартър през 2010 и 2011 год.” – Битоля, Македония.

bottom of page