top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Представяме ви...Полина Стойчева


Представянето на талантливи участници и хора отдали живота си на възпитанието на децата, стана един от най-приятните моменти в дейността ни. Какво ги мотивира? Какво ги отличава? Какво е общото? Всеки може да намери своя отговор и да сравни своя часовник. Tака разбираме, ставаме една общност отдадена на каузата - днешните деца да направят утрешния ден по-хубав!

Полина Стойчева е на 14 години. Учи в ЧПГЧО Меридиан 22 в гр. София и рисува откакто се помни. От малка се представя отлично в много конкурси като печели първо място в конкурс за детска рисунка на радио N-Joy, отличена е и в Осми национален детски конкурс с балканско участие „Пролет върху листа“ измежду 1080 участвали. Взе участие и в Световен конкурс за детска рисунка Малък Зограф 2014 г. , в Национален конкурс за детска рисунка „Приказките“ 2014 г ,международен конкурс „ Астра талент“ и в много други. Не веднъж е победител във възрастовата си група и/или голям победител на конкурси. В момента има картини изложени в италианския град Ferrara. Започва да посещава индивидуални уроци от 12 годишна.

Ето какво казва за нея учителката и Екатерина Раденкова:

„Полина винаги е възприемала материала бързо, подхождала е с желание , но в последните една – две години тя израсва пред очите ми – не само физически, но и талантът и търпи главозамайващо развитие. Подхожда с невероятен ентусиазъм към рисуването.Смело мога да кажа, че е рядко талантлив и продуктивен млад художник. Благородно и завиждам на ентусиазма и се гордея с нейните изяви.“

Творчеството и се отличава със завидна детайлност, което допринася за необичайната реалност на картините й. Всеки щрих е изпипан до съвършенство.

Интересува се от каузи за спасяване и помощ на животни и е радетел за правата им. Има домашен любимец – кученце- спасено от сигурна смърт ( по мнението на докторите). От там е обяснимо и желанието да рисува приятелството между деца и животни, както и само животни и по този начин да показва истинската вътрешна красота, която често остава неразбрана.

Мечтае хората да съумеят да разберат, че има много по-възвишени стремежи от вечните- пари, власт, охолство. Че има много

по-значими каузи, зад които човек да застава и за които да се бори и именно такъв е призива на картините й.

bottom of page