top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Леонардо - вдъхновението

Леонардо да Винчи (15 май 1452 - 2 май 1519) е знаменит италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса. Въпреки известността му като велик художник, изследванията му в различни области на науката, му донасят славата на първообраз на ренесансовия човек и всеобхватен гений.

Годишният конкурс на ARTCONTESTOR, посветен на инженерното творчество на Леонардо, има за цел, да мотивира участниците за осъществяване на един проект.

За да бъде създадена гениална картина, големите художници търсят своето вдъхновение.

Вдъхновението е много важно и в учебния процес! Ние, като организатори на ARTCONTESTOR.com, разглеждаме годишният конкурс посветен на Леонардо, като проект, който включва фазите на проучване, озарение, планиране и осъществяване. Това не са високопарни думи. Това са етапите през които всеки художник преминава при създаване на една картина. Когато всички етапи са в синхрон, много често крайният резултат се нарича 'вдъхновение', а изражението му на платно се нарича 'шедьовър'.

Готови ли са деца на възраст между 12 и 18 години да създадат своя шедьовър?

Ние не търсим отговора! С наградите и партито осигурени от нас и от спонсора на конкурса, предоставяме мотивацията за възбуждане на интерес, експериментиране и проверка на резултата.

Децата търсят изява! Тя е част от изграждането и реализацията им в живота, а нашето място в процеса е да създадем поле и условия за изявата. Оценката на журито е единствено нашето виждане за класирането на творбите. Осигурявайки награден фонд, ние претендираме само, че оценяваме безпристрастно и честно от наше име. С публикуването на сайта, участниците всъщност ще получат своята много по-точна оценка и критика на творбите си от много по-голяма аудитория. Конкурса, за нас е само процес на изграждане на таланта, затова нашето удовлетворение е единствено, че ще бъдем част от вашата история.

Нека я напишем сега!

Очакваме резултата на експеримента ви до 1ви Юни, а за вдъхновение, не забравяйте, освен нашите публикации, да проверявате и какво е написано за Леонардо да Винчи в интернет !

Конкурсът 'Леонардо- художникът инженер' се разпространява единствено по интернет. Ще ви бъдем благодарни, ако споделите информацията в тази публикация чрез акаунта си в социалните мрежи.

bottom of page