top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Пловдив - Дизайнерски работилници за деца-ONE DESIGN WEEK 2016

ONE DESIGN WEEK 2016 кани всички талантливи деца и техните родители на шестте дизайнерски работилници, които ще се проведат в Градска художествена галерия, Пловдив

И тази година програмата на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2016 (10-19 юни) обръща специално внимание и на децата - малки дизайнери. Екипът на фестивала кани всички креативни деца и техните любознателни семействата да се включат в различни работилници, ателиета и обсъждания, които ще се случат в Градска художествена галерия ГХГ - Енчо Пиронков (ул. Васил Кънчев 1, Пловдив).

Работилниците ще се състоят между 11 и 19 юни. Малките творци ще могат да участват в: Комикс работилница „Странни Предмети“ - заедно с комикс-ентусиастите от “Ко-миксер” децата ще измислят и нарисуват история за един “странен предмет” и как той може да се използва, въпреки на пръв поглед необикновения си външен вид; работилница ИгралО и Arduino - децата ще могат да се запознаят с основите на този технологичен процес по лесен и забавен начин. Те ще избират любимите си цветове и ще рисуват различни фигури по дисплея; Моливник от хартия - с напътствия от водещите на работилницата участниците ще изработят сами моливник с отговорност към околната среда, като съзнателно оползотворяват ежедневни отпадъци, като списанията са предоставени от сп. Gracia; Red Paper Plane – събитието ще включи събеседване „Как да отгледаме малък дизайнер? “, Работилница - Мисия: Автомобилен дизайнер, както и представяне на нов иновативен начин за учене и игра Red paper plane. Създателите ще разкажат защо е важно да отглеждаме малки дизайнери. Ще се проведе и дизайн ателие, което ще постави пред малчуганите и любознателните им родители предизвикателство в няколко стъпки - адаптация на процеса “дизайн мислене”; Работилница за деца със специални нужди - водещите на работилницата Ники Колиър и Таня Станчева ще запознаят участниците с работата с естествени материали като алтернативен начин на изразяване и ще представят резултатите в изложба; Деца в Г А Р А Ж - експериментален проект, който цели да запознае децата с дизайна като начин на изразяване. Включва инсталацията DESIGN THE FUTURE и няколко различни ателиета, които ще дадат възможност на най-малките и по-големите да откриват нови творчески решения и сами да си изработят играчка от своя рисунка (kids@garage-bg.com). За фестивала:

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за съвременен дизайн и визуална култура, който се организира от Фондация „Едно за Култура и Изкуства“ в партньорство с Община Пловдив и “Фондация Америка за България”, с генералното партньорство на Programista;, в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът е признат от журито на ЕФФЕ – „Европа за фестивалите, Фестивалите за Европа“ с награда за 2015/2016 г. Основни партньори са мобилният оператор Виваком; Лидл, които ще покажат повече от обичайния сюжет; Милка, които ще представят новия си продукт – Колаж; и Пътища Пловдив, а като дизайн партньор към събитието за поредна година се включва и ИКЕА с изложба и работилница.

Темата на осмото издание на фестивала е „– Мога ли да помогна?“ и чрез нея ONE DESIGN WEEK 2016 ще разтвори рамките на съвременния дизайн и ще накара публиката да го съзира навсякъде около себе си. Дизайнът не е нещо елитарно, а „инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни“. Същевременно фестивалът ще постави акцент върху процеса по създаване на дизайн във всеки смисъл на думата – от информационен до продуктов дизайн.

За подробна информация за фестивала и работилниците, може да посетите нашата Facebook страница: https://www.facebook.com/events/1036266803128208/

Допълнителна информация:

Невена Драгомирова

Assistant PR&Communications

0887449008

nevena.dragomirovag@gmail.com

www.onedesignweek.com / www.facebook.com/OneDesignWeek

bottom of page