top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

"Художникът Инженер' 2017"


"Леонардо - художникът инженер" отива в нашата история и спомени!

Леонардо да Винчи ни показа пътя за развитие на конкурса който продължава обновен!

И така, какво представлява новият проект наречен "Художникът инженер"?

От това издание, започваме да сменяме ежегодно темата на този конкурс.

Обединяващото е, че ще запазваме предизвикателството, темите на конкурса да са посветени на изобретатели които с гения си са излезли извън времето в което живеят.

НИКОЛА ТЕСЛА - може би съвремените тинейджъри вече свързват това име с ЕЛЪН МЪСК. Самият Мъск, тепърва ще ни увлича с визионерството си...а ARTCONTESTOR е мястото на децата които имат точно такива идоли, но нека се върнем към ТЕСЛА!

Може би е прекалено да питам нашите участници какво представляват радиовълните, асинхронният двигател, лазерният лъч ... а дистанционното управление на телевизорите?

Свободната неизчерпаема енергия плаши всички корпорации!

“Енергия, която не може да се измерва и контролира е лоша енергия. Свободна? Никога!” – Джей Пи Морган [J. P. Morgan]

Вероятно хиляди идеи са загубени или стоят неразкрити, но разглеждайки стотиците патенти на Никола Тесла придобиваме бегла престава за великите намерения и утопични идеи за общо благо и свободни ресурси.

Изобретенията на Никола Тесла са темата на проекта "Художникът инженер'2017".

До 24-ти Май, 2017г. очакваме на имейла ни, рисунките на деца между 12 и 19-годишна възраст.

Защо наричаме конкурса проект?

Убедени сме, че много от уменията необходими за живота могат да бъдат усвоени по индиректен, косвен начин! Не е необходимо да се посещават часове по предприемачество (?!) в училище, ако в тях, госпожата занимава децата само с рисуване ... Уменията да се мисли стратегически, да се предвиждат ходовете на опонента които са свързани с предприемачеството, в детска възраст, съвсем неусетно всъщност се усвояват например с нещо толкова познато като шахмата!

Какво представлява един проект? Проект това е задание за решаване на проблем, по време на което извършителят открива и анализира много информация и накрая резултатът от труда му е постигане на зададената цел.

Годишните конкурси на ARTCONTESTOR се различават от тези чиято тема задаваме на всеки два или три месеца.

"Художникът инженер" е проект, при който крайният продукт е картина, но тя ще стане шедьовър, само ако е резултат от детайлно проучване на темата което да доведе до вдъхновение! Остава само техниката на ръката - тя идва с експериментиране, скици и тренировки с четка или шпатула.

Не ограничавайте фантазията си! Участието е безплатно.

Нашето послание е, че наградите които осигуряваме не трябва да са основният ви стимул, защото опита който ще придобиете е много по-ценен от тях.

Ако желаете да подпомогнете конкурса, най-доброто съдействие е да споделяте в социалните мрежи постовете ни по темата. С ваша помощ можем да достигнем до по-голяма аудитория !

bottom of page