top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

ЗАЩО НИКОЛА ТЕСЛА?


Всичко започна с Леонардо да Винчи. Конкурсът „Леонардо – художникът инженер“ целеше да бъде мост между точните инженерни науки и изкуството. Това е мостът който поставихме по пътя на децата участници в нашите конкурси, за да преминат изграждайки се като успешни личности.

Досегашните три годишни конкурса посветени на Леонардо постигнаха много добри резултати. Този проект се оказа една добра идея, а дори и добра идеята, за да бъде устойчива във времето, трябва да бъде развивана…Но как? Отговорът на въпроса предопределя съдбата на добрата идея, а най-сполучливите отговори идват съвсем случайно…и винаги навреме.

Без да целя реклама, ще се върна няколко месеца назад и ще споделя за една книга от италиански автор, в която с много факти бяха описани експерименти които променяха заучените ми представи за физиката. Все пак аз като инженер, четейки за изследвания и „забранени научни открития“ на Никола Тесла, веднага успявах да свържа опитите му с останалите по-широко популяризирани закони на физиката.

Освен книга „прочетена-на-един-дъх“… вече имах отговор! Никола Тесла заслужава да бъде следващото предизвикателство за нашият конкурс по изобразително изкуство!

Нашите конкурси не са само инструмент за усъвършенстване на техниката на рисуване. Ние даваме материал за вдъхновение, защото разликата между красивата картина и шедьовъра е точно вдъхновението!

Около Никола Тесла от години се носят истински мистерии. Изобретателят, чиито открития щяха да променят хода на човешката история, остава и до днес енигма. Потърсете самостоятелно информация в интернет. Заглавията на публикациите които ще прочетете грабват, защото съдържат думите „велики изобретения“, „заимствани идеи от други светове“, „засекретени от ЦРУ открития“, „Тесла и извънземните“, „безплатната енергия“...

Все пак Тесла не е идолът на конспиративните теории и на привържениците на паранормални феномени. Никола Тесла е учен, доказано от реални открития които в момента ползваме без замисляне. Асинхронния електродвигател, променливия ток, радиовълните и още много други негови патенти ни карат да захвърлим интригата на фантастичното и да търсим реалната но скрита физика на непознатото.

Вие, нашите участници сте твърде млади за да се страхувате от експериментиране! Участвайте и споделете конкурса ни с вашите приятели…резултатът ще бъде полезен за вас и мотивиращ за нас…Очакваме вашите картини! УСПЕХ!

bottom of page