top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Къде е новината? :)


Ние сме галерия ГаласАрт !

Направихме и популяризирахме сайт за детски конкурси по изобразително изкуство. ARTCONTESTOR.com се роди може би случайно...по време на един рожден ден, след първото участие на Гала на изложение на изкуствата в Кембрич, Великобритания. Дали е случайност, че в България вече се зароди гражданско общество? Дали е случайност че социалното предприемачество набира все по-голяма популярност? Едва ли!

Във всеки случай, нашият проект, поне засега е изцяло инициатива финансирана единствено от нас без очаквания за възвращаемост и печалба.

За изминалите години, ние търсехме популярност ... както се казва в клипа за връщането на очилата в 3D салоните, опитахме да намерим съдействие по много различни начини! :) Търсихме скандал...но се оказа че аз не мога да стана лошия съпруг който със скандал да влезе в новините :) . На различни изложения, с нас се свързваха дори представители на медии, които "прегръщаха" ентусиазма от страхотния ни проект и ни предлагаха партньорство...изразяващо се в "преференциални цени до 900лв. за рекламна кампания"... :) Разбира се, ние не можехме да схванем мисията на тези национални медии, при условие, че за същата сума, ние финансирахме два последователни конкурса за нашите участници...

И така се отказахме и от скандала и от позитивните мисионери на медиите...

Но както се казва...популярността намира начин да ни даде шанс!

Преди дни, получихме имейл с неясно послание и без тема...

С доста труд, dannha.hadj@yahoo.com (може би създаден адрес само заради това писмо), ни изпрати снимки от интернет, които приличат много на рисунки на наши участници!

Имейла ни зарадва много, защото ни показа, че някой се интересува от нас., че някой систематично проверява публикациите ни!

Преди всично, ще се радваме да се запознаем с нашия почитател, за да разберем темата на питането му. За съжаление, с нашия късмет и от това няма да излезе скандал :(

Междувременно, желаем да ви представим някои от изпратените ни файлове, за да се убедите

колко сполучливо нашите малки художници са

пресъздали и доразвили оригинала. Мога само да ги похваля!

Може би ще си помислите, че ние нарушаваме авторското право? Не, не е така! За улеснение на заинтересованите, искаме да напомним, че нашите конкурси са с образователна цел!

НИКОЙ не печели друго освен мотивация да продължи да развива таланта си!

Разбира се, ние винаги поддържаме и пропагандираме каузи на деца в нужда...и когато успеем да продадем картина на победител, има още печеливши, които търпеливо очакват вашата помощ.

За същаление, нашата текуща кауза чака вече твърде дълго... но това не е във фокуса на този пост.

Разглеждайки изпратените ни файлове виждаме, че дори и участник в текущият ни конкурс е предизвикал вниманието на нашият почитател. Това наистина изисква доста труд и постояно търсене в интернет, в случая дори преди да сме публикували класирането...в което този участник би могъл да е дори извън първите трима...

За да не създаваме интриги и предпоставки за съмнения в намеренията ни, решихме да публикуваме на заглавната страница на сайта, файл със "ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА".

Допълнително, обърнахме се към някои от участниците, предварително да ни изпратят за публикуване оригиналните снимки от които са гледали при участието си в нашия учебен процес.

Страхотна техника! Страхотно пресъздаване и интерпретиране на оригинала!

...а авторката, Симона Петкова, 17г.

Осъществявайки проект при който млади художници намират мотивация да се изградят като добри професионалисти, ние създаваме един иновативен и интерактивен учебен процес.

За да не размиваме поста, ще завършим с тази снимка изпратена ни от авторката на картината по-долу... Вие преценете таланта на едно 14-годишно дете, Полина Стойчева...

bottom of page