top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Защо Тесла?


"Леонардо - художникът инженер" е в нашата история. След 3 успешни конкурса, ние решихме че идва време да развием идеята и така се роди новото име -"Художникът инженер".

Настоящото издание е първото в което темата вече е сменена и нашите участници черпят вдъхновение от изобретенията на друг инженерен гений.

Но защо Тесла?

Аз лично бегло помня Тесла от учебниците по физика в училище. Там имаше и много други като Фарадей, Нютон или Кеплер.

Също като повечето останали, на името на Тесла има кръстена физична величина - Тесла (Т) е мерна единица от системата SI, за измерване на плътността на магнитния поток ( магнитната индукция ).

И така отново въпроса - Защо Тесла?

Ще припомня, че вече имах възможност да спомена как преди година ми попадна една книга със "забравените" му открития. Връщайки се към онази книга, все пак, отново си задавам въпроса на публикацията - Защо Тесла?

Сигурен съм че след толкова много "Защо?" и повтаряне на името Тесла, пред всички които четат сега, започва да се появява още един образ... и едно име малко трудно за изговаряне - Илон Мъск (Elon Musk).

Илон Мъск, това е името което стана част от термина или марката Тесла.

В последните години, Илон Мъск доведе физика Тесла до широката публика и се превърна в нарицателно на радикален визионер и футурист, който гледа към бъдещето и към Марс, като към реалност която планира да види лично през своя живот.

Ако искаш да предскажеш бъдещето, трябва да работиш за неговото създаване!

Илон Мъск всъщност е продължител на поколението визионери които чрез предприемачество направиха така, че бъдещето на 80-те да стане наше настояще.

Такива предпиемачи и визионери е имало и има и сега също и в България.

Ние за съжаление преживяхме две деситилетия в които имаше големи колебания в ценностите и фокуса на обществото... но тези години отминаха и нашата обща задача е да излекуваме раните от това време.

Бих желал да ви върна към конкурса.

Смятаме, че изкуството може да получи вдъхновение от всичко! Целта на нашия проект е чрез конкурсното начало, да създадем интерес както към процеса на усвояване на информация, така и към създаването и осъществяването на блестяща идея. Мисията ни е да ви убедим, че най-важното е раждането на гениалната идея! Защото за нея пари в банките има!

И така, ние не желаем да получаваме плакати или портрети на Тесла или Мъск.

Очакванията ни са да прочетете, да планирате, да скицирате и поправите ... и накрая да ни изпратите картина която ще показва не само страхотното владеене на живопистта, но и идея която сте осъществили чрез вдъхновение.

Тези които продължат да се развиват като художници...в бъдеще ще имат подобни случаи... от странно задание да направят шедьовър.

Тези за които рисуването остане хоби, ще живеят в свят в който има излишество от пари и огромна нужда от качествени идеи които да ползват тези пари...

Нека с конкурса се научим да създаваме идеи!

А защо ние от галерия ГаласАрт го правим?

Може би защото България произвеждаше електрокари, които работеха още през 80-те години... а лекуването на раните от пропуснатите две десетилетия е и наша цел !

Погледнете календара, крайният срок наближава!

Успех!

bottom of page