ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

КОЛЕДЕН АРТ ДВУБОЙ'2017 - ЙОРДАН

September 19, 2017

Продължаваме с представянето на второто издание на "КОЛЕДЕН АРТ ДВУБОЙ"!

 

Участниците в двубоя!

 

Имаме удоволствието да споделим, какво знаем за участниците които поканихме за тазгодишния двубой.

 

Йордан Хаджистойчев,

гр. Сливен

    

"Казвам се Йордан Хаджистойчев и съм на 19 години. Роден съм и живея в гр. Сливен. Тази година завърших с отличие Национална художествена гимназия „Димитър  Добрович” в моя роден град. Вече имам професия художник - приложни изкуства, специалност „Иконопис”.

 

Иконата с образа  на Свети  Йоан Кръстител, изработена от мен, заема мястото на царския ред в параклиса на гимназията, която  завърших. 

  

Освен иконописта  винаги са ме привличали живописта и акварелите, затова често експериментирам с тях.

 

 

 

През м. февруари 2016г., в галерия „Май”- Сливен  бе подредена изложба на произведения на млади автори, създадени по време на третото издание на пленера „Ичера 2015”, под надслов „Магията на Сливенския балкан”, където бяха представени  и мои творби.     

 

Като стипендиант на фондация „Комунитас”, през 2016г. бях поканен да представя работите си на  Националното изложение на таланта “ВИЖ! Фест”, организирано от  същата фондация и екипа на „1000 стипендии“, град София.          

 

Следващото ми участие е в  изложбата, която  представи автопортрети на ученици от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович", гр. Сливен. Тя е в памет на нашия преподавател- художника Тодор Терзиев. С тази изложба осъществихме неговата идея  за такава проява в галерия "Май". 

 

Многократно участвах с творбите си в изложбите на Художествена галерия „Димитър Добрович”, Сливен.

 

Гордея се, че съм носител на Наградата на името на Добри Добрев през 2016г. като участник в 17-та традиционна изложба, носеща името му и връчена ми лично от Ива Добрева- внучка на знаменития художник.

 

Фактът, че това, което учих ми носеше радост и удоволствие ме кара да продължавам да се занимавам с изобразително изкуство и то да е неделима част от живота ми."

 

Ще може ли техниката на иконописта да бъде използвана в живопис за да се получат шедьоври с които Йордан да се представи в двубоя с по-млад художник и то от нежния пол?

 

Аз лично очаквам началото на Декември, но споделеното не е като видяното!

 

Мотивацията която ГаласАрт прави, има нужда да бъде завършена от ценителите на изкуството които ще посетят изложбата!

 

  

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

ARTweekend - ЛОГО-то!

May 24, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 6, 2019

October 6, 2019

Please reload

Search By Tags
Please reload