top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

КОЛЕДЕН АРТ ДВУБОЙ'2017 - ЙОРДАН


Продължаваме с представянето на второто издание на "КОЛЕДЕН АРТ ДВУБОЙ"!

Участниците в двубоя!

Имаме удоволствието да споделим, какво знаем за участниците които поканихме за тазгодишния двубой.

Йордан Хаджистойчев,

гр. Сливен

"Казвам се Йордан Хаджистойчев и съм на 19 години. Роден съм и живея в гр. Сливен. Тази година завърших с отличие Национална художествена гимназия „Димитър Добрович” в моя роден град. Вече имам професия художник - приложни изкуства, специалност „Иконопис”.

Иконата с образа на Свети Йоан Кръстител, изработена от мен, заема мястото на царския ред в параклиса на гимназията, която завърших.

Освен иконописта винаги са ме привличали живописта и акварелите, затова често експериментирам с тях.

През м. февруари 2016г., в галерия „Май”- Сливен бе подредена изложба на произведения на млади автори, създадени по време на третото издание на пленера „Ичера 2015”, под надслов „Магията на Сливенския балкан”, където бяха представени и мои творби.

Като стипендиант на фондация „Комунитас”, през 2016г. бях поканен да представя работите си на Националното изложение на таланта “ВИЖ! Фест”, организирано от същата фондация и екипа на „1000 стипендии“, град София.

Следващото ми участие е в изложбата, която представи автопортрети на ученици от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович", гр. Сливен. Тя е в памет на нашия преподавател- художника Тодор Терзиев. С тази изложба осъществихме неговата идея за такава проява в галерия "Май".

Многократно участвах с творбите си в изложбите на Художествена галерия „Димитър Добрович”, Сливен.

Гордея се, че съм носител на Наградата на името на Добри Добрев през 2016г. като участник в 17-та традиционна изложба, носеща името му и връчена ми лично от Ива Добрева- внучка на знаменития художник.

Фактът, че това, което учих ми носеше радост и удоволствие ме кара да продължавам да се занимавам с изобразително изкуство и то да е неделима част от живота ми."

Ще може ли техниката на иконописта да бъде използвана в живопис за да се получат шедьоври с които Йордан да се представи в двубоя с по-млад художник и то от нежния пол?

Аз лично очаквам началото на Декември, но споделеното не е като видяното!

Мотивацията която ГаласАрт прави, има нужда да бъде завършена от ценителите на изкуството които ще посетят изложбата!

bottom of page