top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Художникът инженер'2018 - ЗАЩО?

"Художникът инженер" е годишният конкурс на ARCONTESTOR, при който срещу много по-сериозни награди, предоставяме възможност, експериментирайки професионални техники, участниците да развият своята креативност.

Всъщност, според нас, основният мотив за участие, би трябвало да е точно възможността за изява която предоставяме! Въпреки това не се притесняваме да напомняме, че и наградите си заслужават.

Конкурса трябва да бъде разглеждан като проект, при който минавайки през различни етапи, участниците научават много за темата на заданието, упражняват техниката си и накрая представят продукт който е резултат на таланта, знанията и труда им. Точно това е и технологията на всеки друг проект който те биха правили в бъдеще дори извън изкуството.

Изпадайки в позиция да обясняваме колко вдъхновяващи са конкурсите ни, понякога се увличаме и започваме да адресираме посланията си не точно към тинейджърите които ще участват а към техните родители и ръководители.

САМО ЗА УЧАСТНИЦИТЕ!

Заданията ни поглеждат напълно позната тема от съвсем друг ъгъл и така без да се замислите Вие проявявате нестандартен подход, креативност, иновативност, творчество... Все думи срещу които в Гугъл излиза определението за постигане на успех! Успех е думата която тепърва започвате да търсите, защото сте я чували от медиите но все още Ви предстои да изпълните със съдържание.

Не се притеснявайте от това колко необичаен е подхода ни към темата на конкурса!

Ето нещо много познато - Климент Охридски и неговото творение!

Заглавието е съвсем условно, защото сериозните историци, отдавна са ни показали че българската писменост е дело на цял екип и школа и е резултат от много други предпоставки и исторически фактори.

Ние обаче, обръщаме внимание на това, че писмеността е древната технология за акумулиране и обмен на информация...нещо което в съвременния свят е ролята на Интернет.

Ето един необичаен поглед върху ченгелчетата които учим от първи клас. Те са древна технология!

Очаквайте нашият необикновен разказ за старобългарската азбука, наречена по-късно Кирилица.

Обещаваме интересни факти, които са всеизвестни но изненадващо са останали встрани от нашето внимание.

Споделянето на публикациите и Вашите въпроси и коментари ще Ви направят наши партньори в "Художникът инженер'2018"

bottom of page