top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Полина Стойчева


Казвам се Полина Георгиева Стойчева. Родена съм в гр. Варна през 2002 г. От 10 години живея и уча в гр.София.

Пред аудиторията на АРТКОНТЕСТОР, съм позната с участията и победите си както в периодичните конкурси, така и в годишните конкурси "Художникът инженер" където бях победител през 2016г. и се класирах втора през 2017г.

В последствие, имах честта, галерия ГаласАрт да ме представи в декемврийските изложби "Коледен арт двубой". Връщайки се към тези изяви, мога да спомена, че и при двете ми участия в тях, мои картини намериха своите ценители и така реализирах едни от първите си продажби.

Други мои участия са:

През ноември 2015 г., в София се състоя първа ми самостоятелна изложба пред публиката на която представих 40 мои картини в "Двореца на щастливите хора".

През април, 2016 г. в гр.Ферара, Италия, заедно с още 8 художника (от които само аз бях дете), участвах в изложба наречена "Животът е цветове".

През 2017г. , участвах и спечелих 3-то място на European Art Awards. Този конкурс се провежда за втора поредна година и в него вземат участие художници от Европа.

В края на април, 2017г., в София беше втората ми самостоятелна изложба по надслов "Make life count" в галерия "Червената точка"

През май, 2017г. моя илюстрация беше избрана да оформи корицата на книгата: "На моята майка Сирия" с автор Даян Шаер. През същата 2017, илюстрирах и стихосбирката на Даниела Добрева.

bottom of page