top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

ARTweekend - ЛОГО-то!


ARTweekend, 19-20 октомври, 2019г. Замислен да бъде основа за подкрепа на индивидуалната инициативност на хората на изкуството изявена по колективен начин.

ЛОГО-то на проекта, изглежда някак странно. С него трябва да маркирам участието си, то дори трябва да има заряда да привлича посетители. Как го създадохте?

Логото на ARTweekend, всъщност е много добре премислено. Създадохме го още при раждането на идеята за проекта. То не е резултат от новините които гледаме през последната седмица! Напълно удовлетворени сме от получената графична визия и се радваме, че дойде момента в който ще го представим.

И изведнъж се оказа, че всичката любопитна информация около него, не може да бъде разказана накратко.

Оригиналът на образа, от който се вдъхновихме за ЛОГО-то не е "недодялана" детска рисунка!

Символът е част от композиция, която е изучавана много години от учени и всеки от тях представя различна концепция и теза. Ако започнем да преразказваме публикациите, ще попаднем в поле с пресечни точки на закона за авторското право.

Слънце, част от календар на древните жители на нашите земи, символика откривана и свързваща отдалечени на стотици километри мистични места на планетата...

Това намираме в пещерата Магурата!

Представяме ви снимка на част от композицията, съдържаща оригинала на графичното изображение, чиито автор е живял преди повече от 13 000 години!

Мистиката, многопластовата връзка между изкуство, наука и разказ на история са причината да смятаме, че този образ от пещерата е абсолютно подходящ за визуална емблема на идеята зад проекта, а участниците и публиката ще го приемат позитивно и без никакви резерви...

bottom of page