top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

ARTCONTESTOR - най-сетне разкрити_4


В дните до Коледа, разкриваме някои любопитни моменти от историята на ARTCONTESTOR.

Как възникна идеята, какво ни вълнуваше и през какви предизвикателства преминахме... приказката ни е чудесна и се радваме, че е написана заедно с вас. Съвсем различни събития се оказаха неочаквано обвързани в едно цяло.

...продължение...

КАУЗИТЕ КОИТО ПОДПОМОГНАХМЕ

В началото на 2014г. ARTCONTESTOR. беше вече активен. Освен големия целогодишен "Леонардо", започнахме обявяването на двумесечни конкурси с по-малък награден фонд, но за сметка на това, за две, които станаха дори три възрастови групи, със свободен регламент за използване на техника и бои.

Осигурихме широк, лесен и ненатоварващ финансово достъп до конкурсите, като избрахме да оценяваме само снимките на рисунките изпращани ни по имейл. Това обаче постави пред нас друга задача.

Как да осигурим честна надпревара без участие със снимки от интернет?

Отговора беше - срещу наградите, победителите да изпращат оригиналите на рисунките.

А какво да правим получените оригинали? Те сами по себе си представляват стойностни творби в наивистичен стил!

Обявихме, че за наша сметка ще ги окомплектоваме с рамки, паспарту и стъкло. Така се получиха истински произведения на изкуството. Покупката, осигуряваше натрупване на фонд за подпомагане на деца в нужда.

Разбира се сумите бяха символични. Картините се продаваха първо за 60лв., а после и за 80лв. с единствената цел, натрупаните 300, а по-късно и 400лв., да бъдат дарени.

Два пъти подпомогнахме приюта на отец Иван в Нови хан. Един път Дневен център св.св. Козма и Дамян и един път един необикновен певчески талант наречен Данчо Петев.

Забелязахме Данчо, след поканата ни да пее на партито по награждаването на победителите от

конкурса Леонардо'2015. Физика, външен вид, сценично присъствие и глас плашещо приличащи на американската мега поп звезда Принс!

Много от гостуващите майки се разплакаха! Изпълненията му бяха вълнуващо изживяване а липсата на родители, поставил таланта му в неравностойно положение, улесни нашият избор!

Данчо Петев стана втората подпомогната от нас кауза, сумата за която, връщайки се в спомените си, виждам как се събра неимоверно бързо.

Йордан днес е младеж на 18 години. Продължава да пее, воден от г-н Веселин Божков, ръководител на групата към Народно читалище "Климент Охридски". Пътя към голямата сцена все още е предизвикателство, което той трябва да преодолее.

Commentaires


bottom of page