top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

Представяме ви...Ивона Александрова

Каква е целта на Артконтестор? Какво става когато открием участник толкова последователен в таланта си, че може да бъде пример за останалите?

Уважаеми приятели...представяме ви...Ивона Александрова, от гр.Шумен!

Това което забелязахме е, че тя пресъздава темите през чувствата си и ни показва картини вдъхновени от темата без да рисува директно заглавието което сме обявили.

Ето коя е Ивона...

ученичка от 11 клас в Природоматематическа гимназия "Нанчо Попович", профил математика и информатика.

Какво ни сподели?

Въпреки паралелката, интересите ми са насочени предимно в областта на изкуствата като се надявам да продължа да се развивам в тази сфера. Започнах да се занимавам с изкуства по-сериозно преди може би 3 години, когато се записах в училищния клуб "Виртуална археология", който се занимаваше с изучаването на програмата 3D Studio Max. Още от 1-я час разбрах, че анимацията е професията за мен. За съжаление, поради липсата на желаещи клубът не просъществува за дълго, но това по никакъв начин не ме отказа от мечтите ми. Въпреки трудностите от това, да се уча от интернет в 9-10 клас успях, макар и аматьорски, да направя първите си кратки анимационни филмчета. Продължих да се развивам, започвайки работа с нови програми за монтаж, анимация и обработка като Adobe After effects, Illustrator, Pinnacle studio и други. През лятото на 2014 посещавах курс в София за дигитална скулптура с програмата Zbrush.

Постепенно започнах да се занимавам и с рисуване и живопис, което е другата ми голяма любов. В 10 клас се включих в Обединена школа по изкуствата "Атанас Стоянов", където подготвям своето портфолио за бъдещото ми кандидатстване в университет. В училище посещавам извънкласния клуб по живопис, а извън него съм доброволец в БМЧК и Градски ученически парламент.

Мечтата ми е да се реализирам успешно като аниматор / най-вече в областта на 3D анимацията и специалните ефекти/ и да работя по някоя водеща продукция от рода на "Аз проклетникът" , "Смело сърце" , "Властелинът на пръстените" и "Аватар"

В свободното си време обичам да спортувам,/преди тренирах кикбокс, но поради липса на достатъчно свободно време се ограничих с бягане и тренировка в домашни условия/Това ми помага да се справя с баланса между поддържането на отличен успех в училище,който беше 6.00 за отминалата година, и работа по бъдещата ми реализация. Прекарване на време сред природата с приятели е любимият ми начин за почивка и намиране на вдъхновение.

Въпреки трудностите по пътя, получаването на награди и признание е това, което ми вдъхва сили да продължа напред и да се боря.

Ние от Артконтестор се радваме че сме част от бъдещата история на Ивона. Пожелаваме й успех...и желаем да пишем за много такива деца!

bottom of page