top of page

ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ОБРАТНАТА ВРЪЗКА КОЯТО ТЪРСИМ

ОУ "Св.Паисий Хилендарски", с.Сотиря


Представянето на талантливи участници и хора отдали живота си на възпитанието на децата, стана един от най-приятните моменти в дейността ни. Какво ги мотивира? Какво ги отличава? Какво е общото? Всеки може да намери своя отговор и да сравни своя часовник. Tака разбираме, ставаме една общност отдадена на каузата - днешните деца да направят утрешния ден по-хубав!

Ето какво ни споделиха нашите приятели..

Училище с минало, богато на спомени…

Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства…

Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него…

Училището е създанено в село Сотиря през 1882г. Около десетина години то съществува с четири слети класа в една класна стая. Днес нашите ученици наброяват 457 деца от първи до осми клас.

Училището започва активно да се развива, променя и разраства с идването на Стоян Георгиев като директор през 2001г. Тази тенденция продължава и до днес. Всички заедно – учители и ученици- работим за сближаване и приобщаване на родителите /които в по-голямата си част са неграмотни/ към училищния живот.Първата стъпка е направена през 2006г с въвеждането на СИП-Ромски фолклор, Готварство и Руски песни. През същата година изненадата идва с поканата от „Амалипе” за участие на децата от СИП-Ромски фолклор в четвъртия фестивал „Отворено сърце” в град Велико Търново. Организаторите на фестивала използват картината на групата, която се превръща в картичка-покана за фестивала и стига до Президента на България, както и до всички поканени на фестивала. А мотото на групата „Светът е за всички” става мото на четвъртия детски ромски фестивал „Отворено сърце”.

Групата за руски песни продължава успешно да работи и до днес, като жъне успехи както на регионалните , така и на националните фестивали на руската песен и танц.

Не бих могла да пропусна и най-малките членове на нашето голямо „семейство”-първокласниците, които с огромно желание се включиха в живота на училището.Само за една кратка година децата успяха да участват активно в над тридесет конкурса за детска рисунка, като бяха отличени в регионални,областни,национални и международни конкурси.

Училището живее своя живот, изпълнен с радости и сълзи, успехи и разочарования.

А учителят е този, който заедно с децата си плаче и се радва, преживява разочарованията и успехите им.

Децата са като пеперудите…Понесени от вятъра-едно лети по-високо, а друго по-ниско, но го правят по най-добрия начин, който могат.

Всяко едно е различно!

Всяко едно е специално!

Всяко едно е красиво!

bottom of page